G-ploeg

Voorstelling 

Onze G-korfbalploeg startte officieel in september 2005 met zo'n 15 enthousiaste spelers. Elk jaar starten we in september met een hoop enthousiaste spelers en eindigen we op het einde van het seizoen in juni nog steeds met dezelfde gemotiveerde spelers. We nemen ondertussen deel aan de Zuid-Nederlandse spelgelegenheid met veel succes. Het betreft kleine tornooien met korte wedstrijden waarbij de ontvangende ploeg de wedstrijdorganisatie op zich neemt. We worden ook regelmatig uitgenodigd op andere grotere tornooien en korfbalevenementen.

DSC_9674.JPG
Trainingen & wedstrijden

Voorlopig geen vaste trainingen of wedstrijden tot nader bericht. Gezien de huidige Corona-toestand zien we ons genoodzaakt de start van de trainingen uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Ook in Zuid Nederland werden al onze wedstrijden voor 2020 geannuleerd.

 

Wij proberen wel op regelmatige tijdstippen een g-korfbalinstuif te organiseren op het domein van MPI-Oosterlo. De eerste instuif met g-sportleden verblijvend op MPI ging door op woensdag 30/09/'20 van 14 uur tot 15.30 uur. En... met succes: 7 gekende g-spelers en 2 nieuwe kandidaten genoten buiten van een toffe training gegeven door Koen Douw, ondersteund door Xander een (stagiair)medewerker van Avalympics.  Achteraf een drankje en een versnapering en iedereen genoot van een leuke sportnamiddag.

Verantwoordelijke & trainers

De G-ploeg wordt bijgestaan door enkele vrijwilligers. Als je vragen hebt over bepaalde tornooien, trainingen, inschrijvingen of andere dingen, kan je altijd bij hen terecht.

Coach Eric:                                              0494/46 80 87     of     eric.turlinckx@proximus.be

Reserve trainer Koen

Ploegverantwoordelijke Walter:       0485/78 86 45

Ploegverantwoordelijke Jef:              0495/32 35 04

Admin. verantwoordelijke Myriam: 0499/51 31 51​     of     myriam.bergmans@hotmail.com

Wat is G-korfbal?

Is G-korfbal nu zo verschillend van de ‘reguliere’ korfbal? Wel nee : alle regels zijn dezelfde, er dienen geen aanpassingen te gebeuren en spelers integreren als ‘gewoon’ lid in de club. Wel hebben we enkele doelstellingen die we hoog in het vaandel dragen:

  1. De beleving, het recreatieve, primeert t.o.v. de prestatie (het competitieve) maar winnen willen we uiteraard allemaal!

  2. G-sport wordt gezien als geïntegreerde sport in een reguliere club.

  3. Succes dient als bekrachtiger waarbij realiseren belangrijker is dan presteren.

  4. Ieder presteert naar eigen niveau en mogelijkheden zodat winnaar en verliezer zich beiden ‘winnaar’ voelen.

  5. We streven naar een grotere onafhankelijkheid en brengen respect op t.o.v. iedere andere.

  6. Het eigen kunnen en niet-kunnen wordt aanvaard en we bieden als club sportieve ondersteuning.

  7. Inclusie betekent dan ook betrokken worden bij alle activiteiten in de club waar socialisatie en integratie bevorderd wordt.

  8. Op deze manier merken we dat onze G-werking een meerwaarde betekent voor onze club, onze leden én supporters. We kunnen niet meer zonder!!!

Sociale media

Wil je graag snel up to date blijven over onze G-ploeg?  Volg ons dan via onze eigen facebookpagina

of een van de andere kanalen.

Trainingen

Voorlopig geen vaste trainingen of wedstrijden tot nader bericht. Gezien de huidige Corona-toestand zien we ons genoodzaakt de start van de trainingen uit te stellen tot een nader te bepalen datum.

korfbal.jpg
06 gkc g-korfbal (1).jpg
Bedankt!

Met dank aan onze trouwe supporters en sponsors!

Quizteam van KWB Punt

Daems consulting

Sport Vlaanderen

Eriks nv

Eetcafé Het Volkshuis

Avalympics

Dienst Sport Geel

© 2020 ontwerp & beheer door lachjesenvlagjes

G-ploeg Geelse en Tilburg na hun wedstrijd op het WK korfbal